Hottap-project in het Midden-Oosten

Eerste lekdichtingsproject in het Midden-Oosten 
In november 2010 ontving De Vin-Pass een spoedoproep om samen met een team van aannemer Denys een reparatie uit te voeren aan een Ø 700mm gastransportleiding in Jemen. De leiding was zwaar beschadigd door een bomaanslag van Jeminitische strijders en diende zo spoedig mogelijk gerepareerd te worden. De leiding loopt door een bergachtig landschap en is de verbinding tussen het wingebied en de LNG-terminal van de haven van Marib. Hier wordt het aardgas vloeibaar gemaakt en met grote schepen vervoerd naar de afnemers.

Respons- en reparatietijd
Na het invliegen van al het materiaal vertrokken de negen mensen van het team van De Vin-Pass op 9 december 2010 vanaf Brussel via Parijs naar Sana. Vanaf daar vloog het team met een klein toestel naar Marib. Er was gerekend op twee weken werk en uiteindelijk lukte het ook om alle werkzaamheden binnen die tijd te realiseren. 

Hottap-project in het Midden-Oosten

Datum: 1-12-2010
Locatie: Jemen
Opdrachtgever: Denys
Projectomschrijving: Assistentie bij de reparatie van een DN 700 LNG-leiding in Jemen. Door snel in te spelen op de vraag van de klant, was De Vin-Pass de perfecte partner om het hottap-werk te verzorgen.